Ομιλία στα πλαίσια του ΠΜΣ Υπολογιστικής Φυσικής

13 Οκτωβρίου 2021Φοιτητικά Θέματα

Από την φετινή ακαδημαική χρονιά (2021-2022) καθιερώνεται  μια σειρά σεμιναρίων/διαλέξεων, από μέλη ΔΕΠ και ερευνητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Υπολογιστικής Φυσικής.

Η καθιέρωση των σεμιναρίων αποσκοπεί στην εξωστρέφεια του ΠΜΣ και ο κύριος στόχος είναι η επαφή των μεταπτυχιακών φοιτητών με ερευνητές που δουλεύουν σε σύγχρονα θέματα  της Φυσικής, Βιολογίας, Μαθηματικών κ.τ.λ  αλλά και των εφαρμογών τους. Οι διαλέξεις θα  είναι γενικότερου ενδιαφέροντος αλλά, όταν αυτό είναι εφικτό, θα μπορούν να έχουν και προσανατολισμό σε διάφορες υπολογιστικές μεθόδους που είναι χρήσιμες στην σύγχρονη έρευνα.

Οι διαλέξεις θα γίνονται με τη βοήθεια του zoom ή του google meet και προφανώς θα είναι ανοικτές και στους προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και στα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ κ.τ.λ.του τμήματος μας και όχι μόνο.

Η πρώτη διαδυκτυακή ομιλία (zoom-link) θα δωθεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 12:00 από τον  Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Xavier Roca-Maza (βλέπε σχετική αφίσα)  με τίτλο "How does subatomic matter organize itself?"


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.