Σεμινάριο

Entanglement and its key role in quantum information

13 Δεκ 202212:00Αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος (4ος όροφος, αίθουσα 26)
Dr. Spyros Tserkis
UCLA
USA

Για δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά (2022-2023) συνεχίζεται μια σειρά σεμιναρίων/διαλέξεων, από μέλη ΔΕΠ και ερευνητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Υπολογιστικής Φυσικής.

Η καθιέρωση των σεμιναρίων-διαλέξεων αποσκοπεί στην εξωστρέφεια του ΠΜΣ και ο κύριος στόχος είναι η επαφή των μεταπτυχιακών φοιτητών με ερευνητές που δουλεύουν σε σύγχρονα θέματα  της Φυσικής, Βιολογίας, Μαθηματικών κ.τ.λ αλλά και των εφαρμογών τους.

Οι διαλέξεις θα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος αλλά, όταν αυτό είναι εφικτό, θα μπορούν να έχουν και προσανατολισμό σε διάφορες υπολογιστικές μεθόδους που είναι χρήσιμες στην σύγχρονη έρευνα.

Οι διαλέξεις θα γίνονται είτε δια ζώσης είτε με την βοήθεια του zoom  και προφανώς θα είναι ανοικτές και στους προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και στα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ κ.τ.λ.του τμήματος μας και όχι μόνο.

Η 5η ομιλία για τη νέα ακαδημαική χρονιά με τίτλο:

Entanglement and its key role in quantum information

θα δωθεί την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 στις 12:00 από τον Δρ. Σπύρο Τσέρκη (Postdoctoral Researcher, UCLA, USA) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος (4ος όροφος, αίθουσα 26).


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.