Δηλώσεις μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο 2022-2023

03 Οκτωβρίου 2022Φοιτητικά Θέματα

Η προθεσμία δηλώσεων μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου 2022-2023 ορίζεται, σύμφωνα με το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο, από τις 5 Οκτωβρίου 2022 μέχρι και τις 16 Οκτω­βρίου 2022.                          
Δήλωση μαθημάτων είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν όλοι οι φοιτητές/τριες.

Μετά την είσοδο στο περιβάλλον sis.auth.gr., επιλέγουμε Δήλωση > Εξαμήνου και ολοκληρώνουμε τη δήλωση επιλέγοντας Υποβολή (αναλυτικές οδηγίες).

Οι φοιτητές πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:

  1. Οι πρωτοετείς φοιτητές/τριες του Τμήματος καλούνται να δηλώσουν τα μαθήματα του νέου προγράμματος σπουδών. Τα μαθήματα αναγράφονται αναλυτικά στον οδηγό σπουδών που είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος. Οι παλαιότεροι φοιτητές/τριες δηλώνουν τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών τους.
  2. Οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον ιδρυματικό λογαριασμό τους ώστε να υποβάλουν δήλωση μαθημάτων.
  3. Ιδιαίτερη προσοχή, χρειάζεται στη δήλωση συγγραμμάτων στον ΕΥΔΟΞΟ, καθώς και σε αυτήν την περίπτωση οι φοιτητές/τριες θα πρέπει να προσέξουν εκτός από τον τίτλο και τον κωδικό των μαθημάτων, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι δήλωσαν σύγγραμμα που αντιστοιχεί στο μάθημα που δήλωσαν στην ηλεκτρονική δήλωσή τους.

Οι δηλώσεις μαθημάτων θα γίνουν αυστηρά μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες της παρούσας ανακοίνωσης.

Τονίζεται ότι δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες δηλώσεις μαθημάτων. Ο φοιτητής/τρια, που για σοβαρότατο λόγο, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την δήλωσή του/της εντός των προθεσμιών, μπορεί να υποβάλει αίτηση για εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων, η οποία θα εξετάζεται από την Επιτροπή Φοιτητικών Ζητημάτων (Ε.Φ.Ζ.) και θα εγκρίνεται ή όχι ανάλογα με την σοβαρότητα της αιτιολόγησης.

Τονίζεται ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 δεν απαιτείται η εγγραφή στο εξάμηνο.


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.