Την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις στο μάθημα του Ηλεκτρομαγνητισμού μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων ΖΟΟΜ (ανακοίνωση θεμάτων, ζωντανή αλληλεπίδραση με φοιτητές) και της υπηρεσίας ηλεκτρονικών μαθημάτων του Α.Π.Θ. eLearning (κατάθεση χειρόγραφων ψηφιοποιημένων απαντήσεων)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι φοιτητές έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά, μέσω του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ότι προτίθενται να εξεταστούν και αποδέχονται τους όρους της διαδικτυακής εξέτασης.
Η τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ θα ξεκινήσει στις 12:30 και θα ολοκληρωθεί στις 15:00. Τα πρώτα 30 λεπτά (12:30 έως 13:00) Θα αφιερωθούν στην ταυτοποίηση των εξεταζόμενων φοιτητών και σε οδηγίες περί της διαδικασίας των εξετάσεων.
Οι φοιτητές οφείλουν να συμμετέχουν καθ' όλη τη διάρκεια των εξετάσεων στη τηλεδιάσκεψη με μικρόφωνο και κάμερα, τα οποία θα είναι αρχικά ανενεργά, αλλά θα ενεργοποιούνται από τους φοιτητές οποιαδήποτε στιγμή το απαιτήσουν οι διδάσκοντες. Οποιαδήποτε κωλυσιεργία επί του τελευταίου θα αποτελεί λόγο αποκλεισμού του φοιτητή από τις εξετάσεις.
Η σύνδεση στην τηλεδιάσκεψη θα γίνει με Single Sign Οn (SSO) authgr.zoom.us, όπου θα απαιτηθεί ο ιδρυματικός λογαριασμός του φοιτητή.
Φοιτητές με πρώτο γράμμα επιθέτου από Α έως Κ θα συνδεθούν στο
https://authgr.zoom.us/j/91132823512?pwd=Qmc2eUFrdFFDWGdoRE5pRGlFbFBkUT09
(Meeting ID: 911 3282 3512, Password: 412238)
ενώ φοιτητές με πρώτο γράμμα επιθέτου από Λ έως Ω θα συνδεθούν στο
https://authgr.zoom.us/j/96043793812?pwd=UUZvT1Q5QkFWazJCd2pHLzF5bGtqdz09
(Meeting ID: 960 4379 3812, Password: 912388)
Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις (4) ισόβαθμες θεματικές ασκήσεις, οι εκφωνήσεις των οποίων θα ανακοινώνονται σειριακά ανά μισή ώρα και η χρονική διάρκεια για την απάντηση θα είναι επίσης μισή ώρα. Έτσι
η 1η άσκηση θα ανακοινωθεί στις 13:00 και οφείλει να απαντηθεί έως στις 13:30
η 2η άσκηση θα ανακοινωθεί στις 13:30 και οφείλει να απαντηθεί έως στις 14:00
η 3η άσκηση θα ανακοινωθεί στις 14:00 και οφείλει να απαντηθεί έως στις 14:30
η 4η άσκηση θα ανακοινωθεί στις 14:30 και οφείλει να απαντηθεί έως στις 15:00
Οι εκφωνήσεις των ασκήσεων θα εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή, και στα δύο "meeting rooms" και ταυτόχρονα θα αναρτώνται σε αρχείο pdf στο eLearning. Οι απαντήσεις των ασκήσεων θα κατατίθενται αποκλειστικά στο eLearning με τη διαδικασία υποβολής εργασίας. Δηλ. στην ιστοσελίδα του μαθήματος στο eLearning θα υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης τεσσάρων διαφορετικών εργασιών με τις λύσεις των ασκήσεων στα προαναφερόμενα χρονικά διαστήματα.
Δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες απαντήσεις. Εννοείται πως η χρονική διάρκεια της μισής ώρας θα είναι ικανοποιητική για την κατανόηση, επίλυση, αποτύπωση, ψηφιοποίηση και κατάθεση της απάντησης.
Οι απαντήσεις οφείλουν να είναι χειρόγραφες μιας σελίδας A4, να συμπεριλαμβάνουν το ονοματεπώνυμο και τον Α.Ε.Μ. του φοιτητή και ψηφιοποιημένες σε μορφή pdf ή jpg ή png. Οι φοιτητές οφείλουν να εξασκηθούν σε αυτή τη διαδικασία προ των εξετάσεων, ώστε να έχουν την ικανότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποστέλλουν ευανάγνωστα αρχεία.
Καθ' όλη τη διάρκεια του ημιώρου της κάθε άσκησης οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν πολλές φορές την απάντηση, αλλά κάθε φορά οφείλουν να διαγράφουν το προηγούμενο αρχείο για να καταθέτουν το νέο. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα ύπαρξης περισσότερων του ενός αρχείου απάντησης σε κάθε θέμα.