Σεμινάριο ΠΜΣ Υπολογιστικής Φυσικής

Symmetries of local, finite range, potentials

05 Ιουν 202411:00Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος (4ος όροφος, αίθ. 26)
Prof. Steven Karataglidis
University of Johannesburg
South Africa
Honorary Fellow of the School of Physics
University of Melbourne
Australia

Για τρίτη ακαδημαική χρονιά (2023-2024) συνεχίζεται μια σειρά σεμιναρίων/διαλέξεων, από μέλη ΔΕΠ και ερευνητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Υπολογιστικής Φυσικής.

Η καθιέρωση των σεμιναρίων-διαλέξεων αποσκοπεί στην εξωστρέφεια του ΠΜΣ και ο κύριος στόχος είναι η επαφή των μεταπτυχιακών φοιτητών με ερευνητές που δουλεύουν σε σύγχρονα θέματα  της Φυσικής, Βιολογίας, Μαθηματικών κ.τ.λ αλλά και των εφαρμογών τους.

Οι διαλέξεις θα είναι γενικότερου ενδιαφέροντος αλλά, όταν αυτό είναι εφικτό, θα μπορούν να έχουν και προσανατολισμό σε διάφορες υπολογιστικές μεθόδους που είναι χρήσιμες στην σύγχρονη έρευνα.

Οι διαλέξεις θα γίνονται είτε δια ζώσης είτε με την βοήθεια του zoom και προφανώς θα είναι ανοικτές και στους προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και στα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ κ.τ.λ.του Τμήματός μας και όχι μόνο.

Η 4η ομιλία για τη νέα ακαδημαική χρονιά με τίτλο:

Symmetries of local, finite range, potentials

θα δωθεί την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024 στις 11:00 από τον Prof. Steven Karataglidis (University of Johannesburg, South Africa Honorary Fellow of the School of Physics, University of Melbourne, Australia).

Η ομιλία θα δωθεί στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος (4ος όροφος, αίθουσα 26).


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.