Εκδήλωση

Βραβείο Αστρονομίας Ιωάννη Σειραδάκη - Ειδική τελετή του Τμήματος Φυσικής

24 Μαΐ 202412:00

Το «Βραβείο Αστρονομίας Ιωάννη Σειραδάκη» αθλοθετήθηκε από τον αείμνηστο καθηγητή του Τμήματος Φυσικής Ιωάννη Σειραδάκη το 2019 για τέσσερα ακαδημαϊκά έτη και συνοδεύεται από το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ ανά έτος. Το Βραβείο Αστρονομίας απονέμεται στον καλύτερο προπτυχιακό φοιτητή ή προπτυχιακή φοιτήτρια που έχει διακριθεί στα μαθήματα Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής/ΣΘΕ/ΑΠΘ με βάση τις επιδόσεις σε μια σειρά μαθημάτων σχετικών με την Αστρονομία και την Αστροφυσική, όπως περιγράφονται στον κανονισμό του βραβείου. Η αθλοθέτηση του Βραβείου Αστρονομίας τελεί υπό την αιγίδα του Εργαστηρίου Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Την Παρασκευή 24/5/2024 στις 12:00 σε ειδική τελετή του Τμήματος Φυσικής στην αίθουσα «Βασίλης Ξανθόπουλος» του Αστεροσκοπείου θα απονεμηθεί το 4ο Βραβείο Αστρονομίας Ιωάννη Σειραδάκη.

Το πρόγραμμα της τελετής έχει ως εξής:

  • Έναρξη της τελετής, χαιρετισμοί.
  • Σύντομη παρουσίαση του κανονισμού του βραβείου από τον Διευθυντή του Τομέα Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής καθηγητή κ. Γεώργιο Βουγιατζή.
  • Σύντομες παρουσιάσεις με αναφορές στο διδακτικό έργο του Γιάννη Σειραδάκη από τους πρώην φοιτητές του Χρύσα Αβδελίδου, Ιωάννη Αντωνιάδη και Άγγελος Τσιάρας, που ακολούθησαν ακαδημαϊκή/ερευνητική καριέρα.
  • Απονομή του βραβείου από τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ καθηγητή κ. Ιωσήφ Κιοσέογλου.
  • Λήξη της τελετής (συνολική διάρκεια 50 λεπτά).

 


© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.