Συνέδριο

3ο Διεθνές Συνέδριο του Προγράμματος ExoClock

21 Οκτ 2023ΕΩΣ22 Οκτ 2023

Η διαστημική αποστολή εξωπλανητών Ariel και το πρόγραμμα ExoClock έρχονται στη Θεσσαλονίκη!

Το σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο ΑΠΘ το 3ο διεθνές συνέδριο του προγράμματος ExoClock που αποτελεί μέρος της διαστημικής αποστολής Ariel του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Το ExoClock είναι ένα πρόγραμμα με σκοπό τον ακριβή προγραμματισμό διαβάσεων των εξωπλανητών που θα παρατηρήσει το διαστημικό τηλεσκόπιο Ariel. Το πρόγραμμα ηγούνται οι Έλληνες ερευνητές Αναστασία Κόκορη και Άγγελος Τσιάρας.

Κατά την διάρκεια του συνέδριου θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την πορεία της αποστολής Ariel από την επιστημονική υπεύθυνο της αποστολής Giovanna Tinetti και επιστήμονες της ομάδας. Επιπρόσθετα, θα διεξαχθούν εισαγωγικά σεμινάρια και μαθήματα για το πως ο καθένας από εμάς θα μπορούσε να συνεισφέρει στην επιστήμη των εξωπλανητών!

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους, φοιτητές, μαθητές, δασκάλους και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να μάθει για την επιστήμη των εξωπλανητών. Σας περιμένουμε όλους! Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ.

 


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.