Συμπόσιο

"O Κβαντικός Κόσμος"
5ο Χριστουγεννιάτικο Φοιτητικό Συμπόσιο Θεωρητικής Φυσικής

21 Δεκ 2022ΕΩΣ22 Δεκ 2022Αμφιθέατρο Α31, ΣΘΕ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ

Μερικοί από τους καλύτερους φοιτητές του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ επιλέγουν να σπουδάσουν θεωρητική φυσική. Οι περισσότεροι από αυτούς συνεχίζουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές στο εξωτερικό με ιδιαίτερη επιτυχία.

Επιδιώκοντας να διατηρήσουμε ζωντανή την σχέση μας με τους νέους ερευνητές που ξεκίνησαν τις σπουδές στους από το Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ, ξεκινήσαμε από το 2018 στο Σπουδαστήριο Θεωρητικής Φυσικής την οργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Φοιτητικών Συμποσίων Θεωρητικής Φυσικής.

Στα Συμπόσια αυτά παρουσιάζεται ερευνητική δραστηριότητα αιχμής στην σύγχρονη θεωρητική φυσική από διακεκριμένους νέους ερευνητές και από πρώην φοιτητές μας που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό. Επιπλέον, τα Συμπόσια δίνουν την δυνατότητα της αμοιβαίας ανταλλαγής εμπειριών και πληροφορίας ανάμεσα σε φοιτητές και νέους ερευνητές εντός και εκτός Ελλάδας, με την ελπίδα ότι αυτό θα βοηθήσει την ποιοτική αναβάθμιση του Ελληνικού ερευνητικού χώρου.

Το 5ο Φοιτητικό Συμπόσιο είναι αφιερωμένο στον Κβαντικό Κόσμο. Με αφορμή το φετινό Βραβείο Νόμπελ Φυσικής (https://www.nobelprize.org/prizes/physics/2022/popular-information/) το Συμπόσιο θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει στο ακαδημαϊκό κοινό τις διαφορετικές εκφάνσεις και εφαρμογές Κβαντικής Φυσικής στον φυσικό κόσμο.

To 5o Φοιτητικό Συμπόσιο Θεωρητικής Φυσικής της Θεσσαλονίκης (ΘεSSTP) θα πραγματοποιηθεί 21-22 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Α31 της ΦΜΣ του ΑΠΘ.

 


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.