Σεμινάριο

Probing exotic matter in neutron stars

18 Μαΐ 202217:00Zoom
Veronica Dexheimer
Kent State University, USA

Από την φετινή ακαδημαική χρονιά (2021-2022) καθιερώνεται  μια σειρά σεμιναρίων/διαλέξεων, από μέλη ΔΕΠ και ερευνητές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος της Υπολογιστικής Φυσικής.

Η καθιέρωση των σεμιναρίων αποσκοπεί στην εξωστρέφεια του ΠΜΣ και ο κύριος στόχος είναι η επαφή των μεταπτυχιακών φοιτητών με ερευνητές που δουλεύουν σε σύγχρονα θέματα  της Φυσικής, Βιολογίας, Μαθηματικών κ.τ.λ  αλλά και των εφαρμογών τους.

Οι διαλέξεις θα  είναι γενικότερου ενδιαφέροντος αλλά, όταν αυτό είναι εφικτό, θα μπορούν να έχουν και προσανατολισμό σε διάφορες υπολογιστικές μεθόδους που είναι χρήσιμες στην σύγχρονη έρευνα.

Οι διαλέξεις θα γίνονται με την βοήθεια του zoom ή του google meet και προφανώς θα είναι ανοικτές και στους προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και στα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ κ.τ.λ.του τμήματος μας και όχι μόνο.

Η 9η  διαδικτυακή ομιλία  με τίτλο:

Probing exotic matter in neutron stars

θα δωθεί την Τετάρτη 18 Μαίου 2022 στις 17:00 από την Veronica Dexheimer, Kent State University (USA) μέσα από αυτόν τον σύνδεσμο.


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.