Γενικού Ενδιαφέροντος

Πρωτοετείς Φοιτητές: Διαδικασία ολοκήρωσης εγγραφών & Οδηγίες μαθημάτων
(ενημέρωση 7 Οκτωβρίου)

23 Σεπ 2020ΕΩΣ30 Σεπ 2020

Ενημέρωση 7 Οκτωβρίου 2020: 
Ανακοινώθηκε η Διαδικασία ολοκλήρωσης εγγραφών πρωτοετών στο ΑΠΘ, εξειδικευμένη για το Τμήμα Φυσικής.

 

Μήνυμα του Προέδρου του Τμήματος, Δημήτριου Μελά, Καθηγητή

Σας καλωσορίζουμε στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια σας. Γνωρίζουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία από εσάς επέλεξε συνειδητά να σπουδάσει Φυσική, μια όμορφη, συναρπαστική αλλά και απαιτητική επιστήμη. Πιστεύουμε ότι η φοίτηση στο Τμήμα μας θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας, παρέχοντάς σας δυνατότητες και ευκαιρίες για επιτυχή σταδιοδρομία σε διαφορετικούς τομείς όπως η έρευνα, η εκπαίδευση, η τεχνολογία και η βιομηχανία.

Η εκπαιδευτική διαδικασία για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τις αποφάσεις του Τμήματος και της Συγκλήτου του Α.Π.Θ. Η ενημέρωση για τον τρόπο διδασκαλίας, το ωρολόγιο πρόγραμμα και κάθε χρήσιμη πληροφορία για τις σπουδές σας, θα γίνεται μέσω των ανακοινώσεων που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής σας στο Τμήμα, θα αναρτώνται κάθε φορά, στις ανακοινώσεις της ιστοσελίδας του Τμήματος, τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Σας ευχόμαστε καλή αρχή στις σπουδές σας.

 

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών ανά κατηγορία
(πραγματοποιείται συνεχής ανανέωση)

 1. Επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2020

  Η διαδικασία εγγραφής θα πραγματοποιείται κατά το διάστημα Τρίτη 22 έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr εισάγοντας τον 8ψηψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

  Για την ολοκλήρωση της εγγραφής στο Τμήμα έχει αναρτηθεί η σχετική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.
   
 2. Κατηγορία Αλλοδαπών-Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντιστοίχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε.

  Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την εκδοθείσα εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ οι εγγραφές της εν θέματι ειδικής κατηγορίας, ακ. έτους 2020-2021, πραγματοποιούνται από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, στη Γραμματεία του Τμήματος, μόνο κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης λόγω των συνθηκών κορονοϊού, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

  Για τον προγραμματισμό ραντεβού στην Γραμματεία τηλεφωνείτε στο: 2310 998116.

  Σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Σπουδών
   

  1/10/2020 Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την Φ.153/130532/Α5/29-9-2020 Υπουργική Απόφαση, δίνεται η δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής της αίτησης εγγραφής και των δικαιολογητικών των επιτυχόντων με συστημένη επιστολή και απόδειξη παραλαβής» για τους εισαγόμενους στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ειδική κατηγορία Αλλοδαπών – Αλλογενών αποφοίτων λυκείων εκτός ΕΕ και αποφοίτων λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών – μελών της Ε.Ε. Οι υποψήφιοι, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν προκύψει από την πανδημία του COVID-19, μπορούν να κάνουν χρήση της δυνατότητας ταχυδρομικής αποστολής με προθεσμία έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020, σε συνδυασμό με όσα προβλέπονται, για λόγους εξαιρετικής ανάγκης, στην Φ.152/126892/Α5/23 -09-2020.
   

 3. Κατηγορία διακριθέντων σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς

  Οι εγγραφές πραγματοποιούνται έως και Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στη Γραμματεία του Τμήματος, μόνο κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης λόγω των συνθηκών κορονοϊού, ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

  Για τον προγραμματισμό ραντεβού στην Γραμματεία τηλεφωνείτε στο: 2310 998116.

  Σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Η Γραμματεία του Τμήματος στεγάζεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου Γραμματειών της Σ.Θ.Ε. που βρίσκεται εμπρός από το νέο κτίριο της ΣΘΕ (κτίριο Τμήματος Βιολογίας). Η είσοδός του βλέπει ανατολικά.

 

Έναρξη μαθημάτων

Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για τον τρόπο σύνδεσης σας προκειμένου να παρακολουθήσετε τα διαδικτυακά μαθήματα.

Στήν Ιστοσελίδα του Τμήματος στην ενότητα "Προπτυχιακές Σπουδές-Πρόγραμμα Διδασκαλίας Εξετάσεων-Πρόγραμμα Μαθημάτων", στο σύνδεσμο "Σύνδεσμοι μαθημάτων για εξ' αποστάσεως διδασκαλία" περιέχονται όλα τα μαθήματα που θα διεξαχθούν διαδικτυακά, καθώς και οι συνδέσμους των αντίστοιχων διαδικτυακών τάξεων.

 


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.