Διάλεξη

Σπουδές στη Σουηδία: Μεταπτυχιακά Προγράμματα Nuclear Energy Engineering και EMINE Program

19 Δεκ 201911:15Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων (4ος όροφος, Νο:26)
Elina Charatsidou
Student of the Nuclear Energy Engineering Master's Program

Η Ελίνα Χαρατσίδου είναι απόφοιτη του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ. Εκπονεί τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στο KTH, Royal Institute of Technology στην Στοκχόλμη, Σουηδία. Εκπροσωπεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ως Student Ambassador. Μέσα από αυτήν την θέση της στο ίδρυμα, είναι υπεύθυνη για την ενημέρωση τρίτων ιδρυμάτων και ενδιαφερόμενων φοιτητών από όλο τον κόσμο, για τις σπουδές στην Σουηδία, στο ΚΤΗ, και πιο συγκεκριμένα στα μεταπτυχιακά προγράμματα Nuclear Energy Engineering και EMINE Master’s Programs.

Στην παρουσίαση θα δοθούν πληροφορίες για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι φοιτητές για την αίτηση στα μεταπτυχιακά προγράμματα στο συγκεκριμένο ίδρυμα, πληροφορίες για τις ημερομηνίες και deadlines για την φετινή χρονιά, βήματα μετά την αποδοχή των φοιτητών στο ΚΤΗ, για την ζωή στην Στοκχόλμη, για την φοιτητική ζωή στο ΚΤΗ, τα δίδακτρα, τα μαθήματα ανά εξάμηνο, τις επαγγελματικές προοπτικές και προοπτικές εξέλιξης που προσφέρει η χώρα.

Τέλος, οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις για οποιαδήποτε από τα παραπάνω θέματα με απαντήσεις που θα προέρχονται από φοιτήτρια με όμοιο ιστορικό σπουδών, οι οποίες που θα βασίζονται στην εκπαίδευση που έχει λάβει ως Student Ambassador, άλλα και σε εμπειρίες που αποκτήθηκαν εκ των υστέρων.


ΥΛΙΚΟ

© 2018 ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ, ΑΠΘ.