Πληροφορίες
Iconuserslogin Είσοδος Χρηστών    Mailbox Ηλ. Ταχυδρομείο    Iconinfo English
ΑΡΧΗ > Επικαιρότητα > Εκδήλωση προς τιμήν του Δρ. Δημοσθένη Καζάνα

Εκδήλωση:

Εκδήλωση προς τιμήν του Δρ. Δημοσθένη ΚαζάναΈναρξη: 02 Μαΐου 2018
Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 8:00 μμ, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ

Ο σύλλογος αποφοίτων του 5ου Γυμνασίου-Λυκείου Θεσσαλονίκης και ο σύλλογος αποφοίτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σας προσκαλούν στην εκδήλωση προς τιμήν του Δημοσθένη Καζάνα.

Ο Δρ. Δημοσθένης Καζάνας, αστροφυσικός της NASA/Goddard, αντεπιστέλλων μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και πατέρας της θεωρίας του πληθωριστικού σύμπαντος, η οποία εξηγεί την διαστολή της ύλης μετά την μεγάλη έκρηξη, θα παρουσιάσει την θεωρία του στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, την Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 8:00 μμ. Θα αποδοθεί τιμή στον επιστήμονα από τους δύο συλλόγους, που αντιπροσωπεύουν την εκπαίδευση, που έλαβε στην πόλη μας. 

Ο Δρ. Δημοσθένης Καζάνας είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα επιστημόνων, σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς η θεωρία του είναι μία από αυτές, που εξηγούν την δημιουργία του σύμπαντος. Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τον συμμαθητή και συμφοιτητή μας, αναγνωρίζοντας την πατρότητα της θεωρίας του πληθωριστικού σύμπαντος στο πρόσωπό του. Ήλθε η ώρα να τον τιμήσει το σχολείο και το πανεπιστήμιό του.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η χορωδία ‘’Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος’’ σε διεύθυνση του συμμαθητή μας Χρυσόστομου Σταμούλη '82, με επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Για το ΔΣ του συλλόγου αποφοίτων του 5ου Γυμνασίου Λυκείου Θεσσαλονίκης,
Χατζόπουλος Γιάννης.
Για το ΔΣ του συλλόγου αποφοίτων του ΑΠΘ,
Σαββίδης Παντελής.